Visegrád | Salamon tornya, Visegrád
1956 - 1956 | Salamon tornya, Visegrád | Forrás:képeslap
leguan | 2010-02-10 Nagy kép
Van képed a helyhez?Képnézet váltás
Visegrád | Salamon tornya, Visegrád
1937-ben | Forrás:képeslap
leguan | 2011-05-23
Visegrád | Salamon tornya, Visegrád
1966 | Salamon-torony a hegyoldal felől | Forrás:képeslap saját gyűjteményből
multbanezo50 | 2012-06-16

Visegrád | Keresés a címben:

A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!
Fellegvár
Vár-hegy
Királyi helyek
Palota és látkép
Mogyoró-hegy
Duna-Ipoly Nemzeti Park Mátyás király út
Silvanus Hotel
Duna-Ipoly Nemzeti Park Mátyás király út
Visegrád-Nagymaros híd
Visegrád - Nagymaros
Visegrádi látnivalók
Duna-Ipoly Nemzeti Park 13

Salamon tornya, Visegrád

Cím:
GPS: 47.784557 - 18.970299
Építés éve:
Tervezte:
Kivitelezte:
HRSZ:
Beküldte: leguan
2010:02:10 21:41

A közhiedelemmel  ellentétben semmi köze Salamonhoz. Hiszen Szent László parancsára 1081 és 1083 között valóban Visegrádon tartották fogva Salamon királyt, viszont  az alsóvár  - Salamon-toronynak nevezett - lakótornya csak a XIII. században épült. A korszak magyarországi építészetében szinte egyedülálló épület. A visegrádi kettős várrendszert (fellegvár és alsóvár)  a tatárjárás után 1250-1260 körül építtette IV. Béla és felesége, Lascaris Mária királyné. A XIII. századi alsóvár egyszerre volt uralkodói szálláshely, ispáni lakóhely és katonai feladatokat ellátó erődített épület, és ennek voIt része a lakótorony. Itt vezetett át a Budát és Esztergomot összekötő középkori országút, a vár egyik feladata ugyanis az országút és a dunai hajóforgalom ellenőrzése volt.
Többször megrongálódott, majd felújították - jelenleg múzeum.
salamon tornya

Ez a lap nekem is megvan. Csak egy képkeretben a többi visegrádival együtt. Nem tudom hogy itt is csak 800 kb a feltöltési határ mint a retronómon? Ott az ÁDY úr kioktatott hogy ne oda töltsem fel a lapjaimat hanem ide! Megkérdeztem tőle mi ő itt rendszergazda? Oda töltöm fel ahova akarom! A legtöbb szines lap meghaladja a 800 kb-ot még a régiek is! Mit lehet csinálni? Én egy Canon MP 160-assal skennelek. Digis fényképezőgépem nincs,csak telefon ha azzal fényképezem le akkor kisebb lesz a kb? Nem tudom.  Megköszönném ha válaszolna kedves leguan. Tiszteletteljes üdvözletem:Morvay László

Indító kép feltöltése során a

Indító kép feltöltése során a "Tallózás" gomb alatt szerepel, hogy milyen kép tölthető fel:

Maximum Filesize: 512 MB
Allowed Extensions:
png gif jpg jpeg
Images larger than 1500x1500 pixels will be scaled

Kapcsolódó képek feltöltésénél:

A legnagyobb feltölthető kép: 1300x800.A fájl legnagyobb mérete 1 MB lehet. Feltölthető formátumok: jpg jpeg gif png.

Azt hiszem, telefonnal nem érdemes  képeslapokat fotózni, mert elég gyatra lesz az eredmény. Szkennelt képeid méretét bármelyik egyszerű képszerkesztő progival is lehet alakítani, az internetről többféle is letölthető. Egyébként azt tapasztaltam, hogy ha nagyobb képet töltünk fel, akkor az egykor.hu kezelő programja önmaga lecsökkenti a megfelelő méretre.

Valóban oda töltsz fel, ahova akarsz, de - szerintem - Ády csak azt próbálja leírni, hogy hova érdemes (hogy mások számára is könnyen megtalálható legyen).

Elvileg itt engedi a nagyobb

Elvileg itt engedi a nagyobb feltöltést, de a kép tényleg a fent említett méreten belül lesz eltárolva. De hát egy 800K-ás kép azért már elég nagy, szerintem a JPG minősége van nagyon magasra állítva!

képek feltöltése

Itt én nagyon új vagyok. Eddig a retronómon töltöttem fel a képeslapjaimat de itt 800 kb a max méret,a legtöbb lapom ezt meghaladja főleg a szinesek.Itt ma megpróbáltam vagy 20 darabot feltölteni de mindre azt irta ki,hogy a feltöltést át kellett méretezni,hogy valami % alatt maradjon és nem jelenitette meg. Mit csináljak? Ugyanis ÁDY úr tanácsolta nekem hogy inkább itt töltsem fel a lapjaimat mint a retronómon,de igy nem megy.Kérem magyarázza meg mit csináljak. Sajnos műszakilag nem nagyon értek a géphez.Én ugy értelmeztem hogy a rendszer méretezte át,de nekem hogy kell átméreteznem hogy megjelenjen a képem?

Kérem szives válaszát! Köszönettel Morvay László

Nagyobb képet is fel lehet

Nagyobb képet is fel lehet tölteni, most kipróbáltam. Ennek a képnek a mérete 3264x2448 pixel, 1,6 MB volt. Az igaz, hogy a feltöltésre kb. 2 percet kellett várni, de végül zavartalanul megtörtént, és a program kiírta, hogy a képet át kellett méretezni (gondolom, ez vitte el az időt). Mostani mérete 1500x1125 pixel, 263,89 kB lett. Tehát nyugodtan tölts fel akár nagyobbat is.

Ha mégis magad akarod átméretezni a képeidet, innen letölthető valamelyik ingyenes képszerkesztő progi, mindegyik képes elvégzeni az átméretezést.

képek feltöltése

Most is feltöltöttem két képet. A rendszer azt irta ki hogy át kellett méretezni és kis képben megjelenitette a bal alsó sarokban. Viszont nem látom sehol sem az adatbázisban hogy megjelent volna. Hogy van ez? Hol lehet viszontlátni a feltöltött képet? A retronómon rögtön megjelenik a feltöltött kép itt meg nem! Hogy lehet ez? Valamit rosszul csinálok? Kérem segitsen,igazitson útba! Nagyon sok szép képem van de igy hogy nem jelenik meg az adatbázisban feleslegesen dolgozom. Köszönettel: Morvay László

László!

Nézze meg a videósugót, hátha az segít!

http://egykor.hu/videosugo/

képek feltöltése

Végignéztem a videót. Nekem ez a feltöltési módszer rettenetesen bonyolult. Minden adatot meg kell adni a szélességi hosszúsági fokokat útvonaltervet szerkeszteni ki épitette mikor stb... Akkor inkább maradok a retronomon! Ezt nem nekem találták ki. Sajnos ez meghaladja az értelmi képességeimet igy nem tudom megosztani a szép lapjaimat! Köszönet a jó tanácsért,de úgy látszik ehhez én hülye vagyok. Üdv:Morvay László

Ne add fel, mert semmi

Ne add fel, mert semmi bonyolult nincs benne.

Gondolom, a Kép elnevezése, Helység (kiválasztható), Kategóriák, Év rovatok kitöltésével nincs probléma. A kép beillesztése a Tallózás gomb segítségével a gépedről szintén egyszerű (azt már tisztáztuk, hogy a képed mérete közömbös, hiszen a program úgyis átméretezi a megfelelőre).

A Törzs keretbe azt a szöveget írhatod be, amit a képhez fűzni akarsz.

Ha kitöltöd (kiválasztod) az Ország, Város, Utca rovatokat, és kattintasz a Kattins ide... gombra, akkor a program maga elhelyezi a helyet a térképre, és maga hozzárendeli a hosszúsági és szélességi adatokat (tehát nem neked kell megadni).

Ezután már csak a képed Forrás-át kell megadnod, és küldheted az egészet.

Ezekre az információkra mind szükség van ahhoz, hogy ez a képgyűjtemény jól hasznosítható legyen bárki számára.

Képfeltöltés

Én is megkínlódtam az elején, sok mindent nem értettem, jól jött a segítségetek.

A mentést a végén ne felejtsd el! Akkor rögtön ott lesz az újonnan feltöltött képek között a  te képed is.

Ja! És megsértődni sem kell, ha némely segítség túl rendreutasító, általában igaza van, és jó ez az oldal!!!


Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!

Közeli helyek