Siófok | MüM Üdülő
1963 | | Forrás:képeslap saját gyűjteményből
multbanezo50 | 2012-04-03 Nagy kép
Van képed a helyhez?Képnézet váltás
Siófok | MüM Üdülő
2009 | VIP lakópark
multbanezo50 | 2012-04-03
Siófok | MüM Üdülő
Látványterv | Forrás:VIP kft. honlap
multbanezo50 | 2012-04-04

Siófok | Keresés a címben:

A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!
Balaton parti homokfürdő
Siófok Isztria sétány
Európa Hotel
Siófok Táncsics Mihály utca
Evangélikus templom
Siófok Oulu park
Vásárcsarnok
Siófok Vámház utca

MüM Üdülő

Cím: Siófok Erkel Ferenc utca
GPS: 46.903127 - 18.028995
Építés éve:
Beküldte: multbanezo50
2012:04:03 01:15

Siófoktól nyugatra helyezkedik el Balatonújhely és Balatonszéplak, ezeket az üdülőhelyeket is a városhoz csatolták. Ezt a partszakaszt nevezik Ezüstpartnak, ami ma a nyaralók, strandolók, paradicsoma.

Balatonújhelyen volt  a Művelődésügyi Minisztérium 4. sz Ipari tanuló üdülője, 3 lakó- és 1 közösségi épülettel,  saját stranddal, nagy  parkkal.

1966-ban 2 hétig...

1966-ban 2 hétig nyaraltam az üdülőben.

 

 

A VIP Service Kft sa

A VIP Service Kft saját beruházásban 2000-ben kezdte meg a 165 lakásos VIP lakópark kivitelezését Siófok Ezüstpartján. A beruházás egy közel 3 hektáros ősparkos területen valósul meg. Az EKLER ÉPÍTÉSZ KFT. tervezésében a 165 lakás 14 épületben kap helyet.

Az ingatlanon a beruházás megkezdése előtt már voltak épületek, melyeket a Siófoki Önkormányzat 23/1997 (IX: 26.) I/18. sz. határozatában védetté nyilvánított. A lakópark terveinek engedélyezési eljárása során az építésügyi hatóság tervtanácsa a meglevő épületek külső formájának teljes megóvásával, azok eredeti formájának megtartása mellett engedélyezte csak a lakások kialakítását. A védett "bauhaus" stílusú meglévő épületek a vasbetonváz megtartásával, megerősítésével, kiegészítő új alapozással teljes felújításra kerültek. A meglevő üdülő épületekben átépítéssel lakásokat alakítottuk ki, valamint a területen néhány új épület felépítése is megvalósul.

A lakóparkot alkotó kettő illetve háromszintes épületek közvetlenül a Balaton-partján találhatók, a strandtól mindössze 50 méterre. Az épületek a környezethez illeszkedve alacsonyak. A telek 18,67 százalékos beépítettségének köszönhetően szokatlanul nagy és gondosan kialakított, ápolt zöldterület biztosítja a lakók, nyaralók komfortját, nyugalmát. A lakópark biztonságát saját gondnok felügyeli, az ő feladata az óriási park ápolása is. A lakóparkból közvetlen kijárási lehetőség kínálkozik a Balaton-partra. Az épületek előtt elhelyezkedő sétányt az önkormányzat alakította ki és gondozza, ennek köszönhetően a lakópark környezete rendezett, ápolt.

Forrás: VIP Kft. honlap

A látványterven a

A látványterven a piros lapostetős épületek (3 egymás mögött és a negyedik keresztben) az eredetiek.


Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!

Közeli helyek