Pécs | Mandulás Camping
1967 | Autós kemping | Forrás:képeslap saját gyűjteményből
multbanezo50 | 2012-05-22 Nagy kép
Van képed a helyhez?Képnézet váltás
Pécs | Mandulás Camping
1970 - 1979 | Mandulás Camping | Forrás:Képeslap
Ády | 2010-10-21
Pécs | Mandulás Camping
1970 - 1979 | | Forrás:képeslap
Ády | 2012-01-26
Pécs | Mandulás Camping
2012 | | Forrás:pecsma.hu
Ády | 2012-05-22

Pécs | Keresés a címben:

A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!
Pécsi Állatkert
Ángyán János utca

Mandulás Camping

Cím: Ángyán János utca 2
GPS: 46.092534 - 18.220450
Építés éve:
Tervezte:
Kivitelezte:
HRSZ:
Beküldte: Ády
2010:10:21 14:23

Sajnos nem tudom hol lehet, így a címet se.
Pécs kemping

Helló ! A "Manulás Camping és Hotel"(1csillagos) a Mecsek "mandulásnak" nevezett területén ill.közvetlen mellette van.(valamikor rengeteg mandulafa volt itt,ma már kevesebb) A Főpályaudvarról induló 34-es busz előtte tesz le.A 35-össel az Állatkertig és onnan egy buszmegálló séta..Címe:Pécs,7635 Ángyán János u.2. A képeden "csak"camping,akkor még csak sártak és fa-bungallók voltak. Ennyit tudtam összekaparni róla.

Re: Pécs kemping
Nagyon köszönöm a kimerítő információkat! Szuper!
Javítottam az adatokat.

Találtam egy idén tavaszi cikket is:

Kérdéses a pécsi Mandulás Kemping sorsa

Retro jelző alatt újra élet költözhetett volna a Mandulás Kempingbe a Pécs Európa Kulturális Fővárosa programévben, ám a tulajdonosok egyelőre halogatják a beruházást.

Az évek óta kihalt és kihasználatlan létesítményt egy vállalkozó bérelte volna ki jelenlegi tulajdonosától, hogy úgynevezett retro kempinget üzemeltessen ebben az évben. Az ötlet abból fakadt, hogy a világot lakóbuszokkal járó holland, német és más, észak-európai államokból elinduló turisták a kiemelt szolgáltatást nyújtó többcsillagos szállodák helyett kifejezetten szívesen szállnak meg kempingekben.

Mivel azonban a tisztálkodásban e turistaréteg képviselői is igénylik az alapvető higiénés körülményeket, bizonyos fejlesztésekre mindenképpen szükség lett volna a Mandulásban. A jelentkező vállalkozó szerint ennek nagysága olyan mértékű lett volna, ami kizárta az időszakos retrokemping üzemeltetésének gazdaságosságát. Így egyelőre továbbra is kérdéses a terület sorsa.

A kempinget korábban egy svájci befektetőcsoport vásárolta meg. Az eredeti elképzelés szerint egy ötcsillagos szálloda beruházása szerepelt a tervekben, de felmerült az is, hogy egy exkluzív villapark kialakítására osztják fel a területet.

A pécsi önkormányzat városfejlesztési osztályán úgy tájékoztattak, hogy a szabályozási terv rendelkezései szerint a terület továbbra is szálláshely szolgáltatás beépítésére van kijelölve. Dévényi Sándor, a városfejlesztési bizottság elnöke szerint nem kizárt, hogy a tulajdonosok a belvárosi szállodafejlesztések hírére halogatják saját beruházásukat, és még nem döntöttek a végleges tervet illetően.

Felmerült, hogy esetleg a parkerdő funkciót kellene visszaadni a területnek. Ezzel némileg összecseng, hogy a szabályozás a jelenlegi tíz helyett maximum húsz százalékos beépítettséget, hat-tíz méter magas épületeket engedélyez a teljes faállomány megtartásával. F: vallalkozoinegyed.hu 2010.03.26

Van itt más is

A cemping csak egy dolog.A Mecseken sok minden nem stimmel.Az Állatkertet át kell helyezni másik (sík)területre,mert kicsi,elhanyagolt,büdös.A Vidámpark nevetségesen primitív,ósdi,lerobbant.A Balokányfűrdő romokban(23 éve) Egy befektető wellnes-központot ígért,és 150 szobás 4 csillagos szállodát ! Persze nem a "nép" számára készült volna mindez...De a műemlékesek 500 millió plusz tőkét várnak tőle,így,most áll minden.Az EKF program sokak szerint egy púp a város hátán,másra kellett volna a pénzt költeni,például visszahozni a villamos-közlekedést.Pécs új főépítésze eközben metróról álmodozik.. (?) De siklót is akar a Mecsekre...Aztán be akarja fedni a fél Király utcát,hogy ne ázzon a nép,ha esik...és a Nap ne zavarja a bámészkodók szemét...De villamost is akar,ez OK ! Ez hihető,igény lenne rá,csak pénz nincs.Szóval,Pécsen sok a baj, és nem minden történik ésszerűen !!! Hát így állunk...

Ády, átraktam a k

Ády, átraktam a képet.

A Gyöngyösi István úton van egy működő kemping "Família" néven, én arra tippelek ( de ez tényleg csak tipp).

Multbanéző! A...

Multbanéző! A helyszín tuti jó, nézd meg azt a képet amit most töltöttem hozzá!


Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!

Közeli helyek