Zamárdi | Kertmozi
Kertmozi | Forrás:Saját fotó - 2009
Ády | 2010-05-10 Nagy kép
Van képed a helyhez?

Zamárdi | Keresés a címben:

A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!
Nincs találat

Kertmozi

Cím: Kossuth u. 14
GPS: 46.882800 - 17.944606
Építés éve: 1962 - 1962
Tervezte:
Kivitelezte:
HRSZ:
Beküldte: Ády
2010:05:10 13:55

Vaskapu, jegykiadó fülke, ahol a pléhpárkány felérése szabja meg, melyik gyereknek kell jegyet váltania az előadásra, odabenn pattogatott kukoricagyártó gép. A zamárdi kertmozi rendszerváltást megelőző hangulatával retrómágnesként vonzza a nyaralásban filmre éhezett embereket.

Az 1962-ben épített szabadtéri filmszínház falakkal, hátul kerítéssel körbeölelt területén nagyjából 500, sorban összekapcsolt szék várja naponta, hogy valaki párnával tegye kényelmesebbé. Az ülőalkalmatosságok nyolcvan százaléka a régi siófoki kertmoziból került néhány kilométerrel arrébb, ahol tizenhét szezon óta a Gömöri család üzemelteti a nyitott, de esőtől is védett mozit.

A nézőteret két hatalmas acél állványzat fogja közre, amelynek tetején vízlecsorgató ferdeségben palatető véd az esőtől. A lőrésekbe két, csehszlovák gyártmányú (MEO), valószínűleg az épülettel egyidős vetítő igazítja a tekercsekről a vászonra a képet. A világítást ősrégi magyar fénytechnika (Xenolux), az élességet pedig NDK-s objektívek vigyázzák évtizedek óta megbízható precizitással. F: sonline.hu
Mozi

Új képek a kertmoziról.


Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!

Közeli helyek