Ugrás a tartalomra

MTA Biológiai Központ

Ády küldte be April 8, 2010 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1973
Létrehozás intervallum
- 1973

Tarnai István építész tervezőé 1968

A laboratóriumi épületben biokémiai, biofizikai, genetikai és növényélettani kutatás folyik, amit izotóp laboratórium és különleges üvegház támogat.
A kutatók számára könyvtár és 300 fős előadóterem áll rendelkezésre. Az épület teljes teherhordó szerkezete és homlokzata is előgyártott vasbeton elemekből épült. Építész társtervező Károlyi István
F: architecahungarica.hu

„Ma, csütörtökön adják át rendeltetésének a Magyar Tudományos Akadémia legújabb kutatóbázisát, a csaknem 350 millió forint költséggel létesített szegedi biológiai központot" - írjuk október 11-én. „Az alkalomból Straub F. Brunó akadémikus, az MTA biokémiai intézetének igazgatója, a szegedi biológiai központ főigazgatója" lapunknak is nyilatkozik. „A biológiai kutatóközpontot az építők határidőre elkészítették, s a beruházás 315 millió forintba került. A laboratóriumi épületben emeletenként 20-25 laboratórium és 12-15 dolgozószoba várja a kutatókat. A központi szárnyban előadóterem, tanácsterem, tudósklub, étterem és konyha van. A biológiai központ könyvtára 50 kötetes. (…)"
F: delmagyar.hu

Előtte Józsa Bálint Sejtosztódás fémplasztikája

Cím

Szeged
Temesvári körút 62.
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok