Parádfürdő | Turistaház
1966 | | Forrás:képeslap saját gyűjteményből
multbanezo50 | 2012-04-17 Nagy kép
Van képed a helyhez?Képnézet váltás
Parádfürdő | Turistaház
1958 | | Forrás:képeslap
Ády | 2012-04-19
Parádfürdő | Turistaház
1962 | | Forrás:képeslap
Ády | 2012-04-19
Parádfürdő | Turistaház
1964 | | Forrás:képeslap
Ády | 2012-04-19
Parádfürdő | Turistaház
Ma Muflon Fogadó néven | Forrás:matratourist.hu
Ády | 2012-04-19

Parádfürdő | Keresés a címben:

A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!
Nincs találat

Turistaház

Cím: Pereces utca 8-10
GPS: 47.926503 - 20.067393
Építés éve:
Beküldte: multbanezo50
2012:04:17 00:42Sajnos, nem tudom a

Sajnos, nem tudom a térképen bejelölni.

Azt sem tudom, létezik-e még, és ha igen, milyen néven.

(Egyébként egy kiránduláson a ház éttermében ebédeltünk, a képeslapot én írtam meg a szüleimnek, míg az ebédre vártunk.)

Akkor nyilván azt...

Akkor nyilván azt sem tudod, hogy miféle ház ez, ki építette és mikor.... stb. Talán észrevetted, hogy ez a honlap nem egyszerűen csak képeslapokat közöl (mert olyan van számtalan), hanem a képek mellé információkat is. Ez a lehetőség adja ennek a honlapnak az értékét, és ezért látogatjuk sokan.

Kár lenne ezt lerombolni.

De ennek a...

De ennek a visszája is igaz :-) ... és ez már sokszor ezen az oldalon is bebizonyosodott. Van egy épület amiről nem tudunk semmit és néhány nap, hónap után valaki felismeri és lesz infónk!

"Mentsük meg" a Turistaházat :-) Ki milyen infót talál!

Nálam is előfordul

Nálam is előfordul, hogy nem tudok róla semmit. Persze jó ha van információ, meg ha lehet mai kép is, de ez nem kizáró ok.

Én találtam róla még képet, de nekem se sikerült beazonosítanom hogy hol áll (állt). Szerintem ma már nem turistaház.

A képeslap saját...

A képeslap saját felirata az, hogy "Turistaház", de nem "kulcsos ház" volt, hanem inkább szálló lehetett. Működő étteremmel rendelkezett, ugyanis a csoportunk ott ebédelt útban Eger felé. Ez biztos, mert magam írtam meg a lapon, hogy az 5. és 6. ablak közötti helyen állt az asztalunk.

Arra azonban nem emlékszem, hogy út mellett volt-e, vagy külön valahol az erdőben, - elvégre ez a hely csak egy röpke megálló volt az úton, és azóta már eltelt több, mint 40 év.

Egyébként, ha feltöltök valamit, nyitva van a kereső is, hogy minél komplettebb legyen az infó. Erről a helyről azonban semmit nem találtam, bár többféleképpen is kerestem. Remélem, lesz valaki, aki majd ráismer.

1977-es Észak-Magya

1977-es Észak-Magyarország útikönyv: "A fürdőtelepen a strand fölött túristaház és motel van. A túristaházban étterem és eszpresszó is működik."

Köszi a segítsége

Köszi a segítséget, talán ez az a hely. A nagyított térkép szerint a bejelölt helyen levő ház alakja hasonlít a képhez.

Szerintem nem az. Ez

Szerintem nem az. Ez az épület sokkal kisebb és kocka formájú! Tettem új képeket azon látszik hogy a 60-as évek elején beépítették a teraszt.

"A fürdőtelepen a...

"A fürdőtelepen a strand fölött túristaház és motel van..." De hol strand? Lehet hogy az segítene! Neten nem találok róla semmi friss infót. Már nincs? Átalakult?

Megtaláltam a stran

Megtaláltam a strandot! A Pereces utca elején áll. (A műholdképen most egy nagy fehér folt!) Pár éve legyalulták. Így valahol a Pereces utcában áll vagy állt a turistaház!

Juhéjjj! Megtalált

Juhéjjj! Megtaláltam!!!!
Ma Muflon fogadó a neve!

Muflon Fogadó És Étterem, Parádfürdő, Peres Utca 8-10

Ez a Pereces utca, csak a gugli elírta.

Lassan megoldódik a

Lassan megoldódik a rejtély:-) ... mire ezt beküldtem, már meg is oldódott! Gratula Ády! A helyet módosítottam multbanezo50 utólagos engedélyével.

Gratulálok! És...

Gratulálok!

És van tanulság is: a számítógép mellett is többnyire ki lehet nyomozni a talányos dolgokat, nem kell feltétlenül ott lakni vagy arra járni. És ez a nyomozás sokkal érdekesebb az egészben, mint pusztán egy képeslap szkennelése és felrakása. Néha napjaim rámennek, de nagyon  élvezem.

Örülök, hogy...

Örülök, hogy sikerült  kinyomozni a helyet. Köszi, hogy ilyen lelkesen segítettetek, ha már én nem boldogultam vele.

Sajnos a Muflon...

Sajnos a Muflon valóban nem működik már 1-2 éve. A strand meg 96 óta. De a Muflon "testvére" néhány házzal arrébb a Peres (NEM pereces) utcában nagyon is élő, működő ma is.

Szép napot minden...

Szép napot minden ide látogatónak.Én illetve mi 1980.08,17,-körűl 1hetet töltöttünk itt ,mint ifjú házasok.akkor mint túrista ház működött,majd 20 egynéhány év mulva vissza tértünk akkor már Muflon volt. Tisztelettel "karesz45@freemail.hu"

Mi 1974 július...

Mi 1974 július 28-tól voltunk e túrista házban nászúton 5 napig, majd átmentünk Galyatetőre 2 hétre. Ez a túristaház kiváló konyhával rendelkezett. A gundel palacsinta és a babgulyás még ma is emlékezetes számunkra, de mivel ez egy nászút volt, nyilván nem a kaja volt az első számú élmény. :D Nagyon jó volt ott minden, ma is szívesen eltöltenénk ott néhány napot, de nem tudom, hogy működik-e a már Muflon néven ismert panzió.

 

 


Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!

Közeli helyek