Mátraderecske | Mátraderecskei látnivalók
1996 | | Forrás:képeslap saját gyűjteményből
multbanezo50 | 2012-04-17 Nagy kép
Van képed a helyhez?

Mátraderecske | Keresés a címben:

A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!

Mátraderecskei látnivalók

Építés éve:
Beküldte: multbanezo50
2012:04:17 00:49

Vulkáni utóműködésként gyakran jelentkezik gázkiömlés, aminek összetevői a bőrön át, valamint a légzéssel a véráramába bejutva gyógyító hatást fejtenek ki. A geológusok az említett jelenséget MOFETTA-nak nevezik, mely geológiai adottságoknak megfelelően különböző összetételű lehet.

Hazánkban az egyetlen gázfeláramlás Mátraderecskén található.

Az elvégzett vizsgálatok alapján az Egészségügyi Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága a természetes módon feláramló és gyógyászati célra foglalt széndioxid gázforrás gázát 1999-ben gyógygázzá, a gyógyászati központot 2006-ban gyógygázfürdő intézménnyé minősítette.

A mátraderecskei gyógygáz, a magyar balneológia új, egyedülálló gyöngyszeme, mely jelentősen hozzájárul az ország érbetegeinek, egyes reumatológiai kóresetek színvonalas ellátásához, rehabilitációjához.

A település a Keleti Mátra északi oldalán, Budapesttől 120, Egertől 30 km-re található, lakóinak száma 2300, természeti kincsekben gazdag (strandfürdőjének vize a bükkszéki víz összetételével közel megegyezik), levegője tiszta, panorámája lenyűgöző.

Forrás: http://www.mofetta.eu/mofetta_mofettarol2.htm

A képeslap...

A képeslap részei:

A falu látképe                               Strand

Kanázsvár romjának toronycsonkja

Mofetta                                         Szállodai szoba

Ne adjunk már...

Ne adjunk már képeslap címet ezeknek a több fotós lapoknak. Legyen már mint írtam régebben mondjuk Mátraderecskei látnivalók címe. Hisz az van rajta.

Jó, átírom a...

Jó, átírom a címet.


Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!