Budapest III. kerület | Újlaki mozi
1960 - 1969 | Újlaki mozi | Forrás:saját fotó
leguan | 2010-02-07 Nagy kép
Van képed a helyhez?Képnézet váltás
Budapest III. kerület | Újlaki mozi
bontás alatt 1991-ben
leguan | 2010-12-09
Budapest III. kerület | Újlaki mozi
az utódja jelenleg
leguan | 2010-02-07
Budapest III. kerület | Újlaki mozi
1950-es moziműsorban
leguan | 2010-12-09

Budapest III. kerület | Keresés a címben:

A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!

Újlaki mozi

Cím: Bécsi út
GPS: 47.529843 - 19.038084
Építés éve:
Tervezte:
Kivitelezte:
HRSZ:
Beküldte: leguan
2010:02:07 21:41

Óbuda-Újlak  múltbavesző néhány mozijának egyike. Keskeny és hosszú nézőtér, a vászon előtt kis színpad, amelyen az ’50-es években a filmek előtt artisták szórakoztatták a nézőket. A  kép a ’60-as években készülhetett, ’70-es évek végére a mozi már bezárt. 1989-ben a képzőművészekből álló Ujlak Csoport foglalta el a romos épületet, amely 1991-es lebontásáig a csoport otthonává, intézményektől független, nonprofit kiállítási terévé vált.  Valószínű, hogy ez az oka annak, hogy a mozi az internetes keresőkben „Ujlak” néven található, pedig ez csak a csoport neve volt (ez látható a bontást ábrázoló képen is). A mozi „Ujlaki”.

A mozi helyére a ’90-es évek elején, az „Óbuda-Újlak revitalizáció” keretében új épület került (tervezett mozi funkcióval is), de noha a revitalizáció egyik elsőként felhúzott épülete volt, még ma is  - másfél évtizede – vakolatlanul és üresen áll (melléklet).
Mozi

Jé a telefonkönyvem :o)
Mondjuk nekem azért ez kakukktojás, egy ilyen oldalon.

A moziban hátul...

A moziban hátul fából ácsolt páholyok voltak, egész film alatt csikorogtak. Összesen 1x voltam itt, még lehetett jegyet kapni 2,50 fillérért! És természetesen jó sós pereceket lehetett kapni itt is, a pattogatott kukorica szóba sem jött.
Nagyon sajnálatos, hogy a mozi és a környéke ilyen sivár állapotban van hosszú évek óta.

ki tud valamit a...

ki tud valamit a Lajos utcai 149(?) sz alatti HVDSZ-ről és az akkori tagjairól BÁBA PUBI, SIMON LACIKA, HEGEDŰS ILDIKÓ, GYÖNYÖR SÁNDOR ALT JÁNOS, DIÓSZEGI ÁGI ----DEZSÉRINÉ VOLT A NÉPTÁNCOSOK TANITÓJA A VERTESZBEN DOLGOZOTT ÉS A KÉKGOLYÓ U-BAN LAKOTT. ÉRSEKÉK VOLTAK A HÁZFELÜGYELŐK A 3 EMELETES HÁZBAN.....MINDEN SZOMBATON VOLT ÖSSZEJÖVETEL. VOLTAK BÁLOK......A  TEMPLOM MELLETTI U-BAN VOLTAK A RAJNÁKÉK OTT FERGETES ROCK VOLT A MENŐ..KERESEM A RÉGI SZAKISOKAT.......AKI HALLJA ADJA ÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

van valakinek képe...

van valakinek képe a Vörösvári útról a kereszt-től az  Emese utcáig? a Szent Kereszt patikáról?????

Én Taksonyról...

Én Taksonyról szeretnék régi képeket. Hálás lennék, ha van valakinek és megosztaná velem.

Itt voltam...

Itt voltam pénztáros '73-ban húszonévesen. Akkor még az Uszály utcában laktunk. A 2Ft-os jegyekre emlékszem, a sósperec-árusra, a jegyszedőre, meg arra, hogy nagyon tetszett nekem, mint fiatal lánynak, hogy itt ismertem meg a környéken és a hegyen lakó színészek és énekesek zömét, mert telefonon tetették el a jegyet,névreszólóan, és előadás előtt jöttek érte,és mindig búsás borravalót is adtak.

Köszönet Leguannak, hogy "visszahozta" most ennek a hangulatát. Óbuda-Újlak atmoszférája nem hasonlítható egyetlen más városrésszel sem. Aki egyszer ott lakott, az mindig visszavágyik.

Nagyon szívesen.

Nagyon szívesen.


Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!

Közeli helyek