Budapest II. kerület | Áldás u.- Szemlőhegy u. sarok
1890 - 1910 | Áldás u.- Szemlőhegy u sarok | Forrás:tisztabeszed.hu | Fotó:Müller László
Millati | 2014-01-04 Nagy kép
Van képed a helyhez?

Budapest II. kerület | Keresés a címben:

A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!

Áldás u.- Szemlőhegy u. sarok

Cím: Szemlőhegy u. 12-14
GPS: 47.517747 - 19.027671
Építés éve:
Beküldte: Millati
2014:01:04 11:24

Előtérben az Áldás u-i iskola "hűlt helye" , balra a Bólyai u sarkán ,a mai óvoda meglévő régi épülete. 1900 körüli évek.
Nagyon jó...

Nagyon jó kép!

Középen a Woermer-villa, a jobboldali lejtőn a Kálvária (Veronika) kápolna. Itt láthatóak a Duna felőli nézetben.

Köszönöm...

Köszönöm szépen, az első feltöltésem..

Jó kezdet.....

Jó kezdet.....

Egyébként van egy...

Egyébként van egy erős kételyem , hogy a jobb oldali lejtőn az a Kálvária kápolna lenne. Ha a Bólyai utcát képzeletben meghosszabbítom akkor annak a jobb oldali végén kellene lennie a kápolnának vagyis ezen a fotón éppen lemaradt, én egy időközben elkészült villát sejtek ott az Apostol utca felsőbb szakaszán. A tető sem nagyon stimmel, meg a képen lévő épület  nagyobb méretű szerintem mint a kis kápolna.

A középen a tetőn

A középen a tetőn lévő természetesen nem a kápolna, hanem - mint írtam - Woermer vasgyáros háromtornyos villája.  A lejtő horizontjának jobb oldalán pedig egyértelműen a kis tornyos kápolna látható. ---- Ha összeveted az irányokat a Duna felőli - ajánlott - nézet irányaival, akkor pontosabb lesz a helyzet.

Nem olvasol el...

Nem olvasol el figyelmesen.., a Woerner villát nem kifogásoltam egy pillanatra sem. Rendkívül jó helyismerettel rendelkezem s elég jól tájékozódom...A Duna felőli oldalhoz feltöltöttem egy 1900-as fotót ahol fényesen látszik, hogy a kápolna és a Woerner villa közt már két objektum is van. És egyik sem a SZOT szálló:-) Akkor ezt vesd össze a pontosabb helyzethet. A képen azonosságot látni a kápolna és a valóban ott látható épület közt szerintem merészség.

Törekszem a...

Törekszem a figyelmes olvasásra...

A másik helyre feltett - Duna felőli - képeden "középen" látható ház nem a tetőn van, hanem jóval lejebb, tehát az Áldás utca felől valószínűleg nemm látszódik.

De abbahagyom a találgatást, mert verifikálni úgy sem tudjuk.....


Hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak!

Közeli helyek